Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Billigste elselskab - Favorable priser på udbyder af strøm i 2024

Vi hjælper dig med at spare penge på strøm, da vi har samlet et overblik over dine muligheder for det billigste elselskab i Danmark 2023, og kommende 2024. Find den rette udbyder, og der er gode penge at hente.

Produkt:

Strøm+ Prisgaranti

Bedømmelse

5/5

Estimeret pris*

1,78 kr. pr. kWh

295 kr. pr. md.

0 mdr. binding

Produkt:

El m. variabel pris

Bedømmelse

5/5

Estimeret pris*

1,66 kr. pr. kWh

371 kr. pr. md.

0 mdr. binding

Produkt:

Spotpris

Bedømmelse

4.7/5

Estimeret pris*

1,13 kr. pr. kWh

234 kr. pr. md.

0 mdr. binding

Produkt:

Edisonel

Bedømmelse

4.4/5

Estimeret pris*

1,35 kr. pr. kWh

279 kr. pr. md.

0 mdr. binding

Produkt:

SpotEL

Bedømmelse

4.4/5

Estimeret pris*

1,76 kr. pr. kWh

407 kr. pr. md.

6 mdr. binding

Produkt:

Grøn strøm

Bedømmelse

5/5

Estimeret pris*

2,31 kr. pr. kWh

254 kr. pr. md.

0 mdr. binding

Se også:

De bedste elpriser fra udbydere

Skal du til at skifte elselskab, er det en god idé at se priserne an fra de forskellige udbydere. Der kan faktisk være stor forskel på priserne hos de forskellige elselskaber, og det kan være afgørende i tider med høje elpriser.

Derfor er det en varm anbefaling at finde det billigste elselskab i dit nærområde, så du kan få gode og favorable priser på din strøm. Vi har derfor samlet et overblik til dig over bl.a. elselskaber i København.

Overblik: Billigste elselskab 2023 / 2024

Lige nu er Nordisk Energi det billigste elselskab på markedet. De kan nemlig tilbyde gode fordele, en aftale og elpriser til den laveste pris.

Vi har fundet nogle af de gode udbydere til el, som derudover også er nogle af markedets bedste til den kvalitet. Vi kan anbefale dig, at se nærmere på selskaber som:

Det kan være svært at vide, hvilket man skal vælge frem for andre. Fordi hvad kan det ene billigste elselskab over det andet. Vi kommer med et par bud og anbefalinger på, hvad du bør holde øje med.

Hvilke elselskab leverer din strøm?

De fleste af os har sandsynligvis ikke den største lyst eller tid til at ville kigge vores elregning igennem. Men dette vil være en ret god ide, at du har styr på hvem din el-udbyder er lige nu, for bedre at kunne holde øje med, at det selskab du har er den billigste og bedste løsning for dig. 

Gudskelov er dette forholdsvis nemt at se, da det nemlig gerne skulle fremgå tydeligt på din elregning eller på https://eloverblik.dk/.

Elselskaber København

Dette skal du overveje i valg af eludbyder

I dit måske kommende valg af nyt elselskab – billigt eller dyrt – er der mange ting, du kan, og bør, have for øje inden du skifter.

Først og fremmest skal du være opmærksom på om du har en bindingsperiode i dit eksisterende selskab, inden du begynder at skifte – dette kan blive dyrt. Mange elselskaber har en bindingsperiode på 6 måneder, som betyder, at du er bundet til din kontrakt i mindst 6 måneder.

Når du starter søgningen på dit næste og muligvis billigste elselskab bør du overveje følgende områder:

 • Hvad er dine behov for betalingsmodel?
 • Forventer du 24 timers kundeservice?
 • Er det et krav med vedvarende energi?
 • Vil du have variabel eller fast pris?
 • Ønsker du at betale månedligt med abonnement eller ej?

Det er blot et udsnit af de ting, du skal overveje, når du vælger dit kommende selskab. Har du som minimum disse overvejelser med, når du starter søgningen på dit næste elselskab, er du på rette vej. 

Elselskab Gns. pris Trustpilot
NRGI 2,69 kr./kWh 4.6
Nordisk Energy 2,20 kr./kWh 4.3
Verdo 2,89 kr./kWh 4.3
Norlys 2,94 kr./kWh 3.8
Preasy 2,88 kr./kWh 3.8
Nettopower 2,45 kr./kWh 3.5
Modstrøm 2,48 kr./kWh 3.3
Velkommen 3,11 kr./kWh 3.3

Priserne er et estimat. Listen er senest opdateret d. 21.11.23. Kilde: elpris.dk.

Vær opmærksom på de små detaljer

Når du falder over en elaftale du måske ser som den billigste mulighed, når du laver din research. Her skal du særligt være opmærksom på om prisen du får tilbudt er et godt tilbud for en begrænset periode, eller om det er en fast pris. 

Mange elselskaber hæver derefter deres priser markant efter tilbuddet er udløbet. 

Så en lille huskeregel: er den fordelagtige pris kun tilgængelig for en kort stund, eller har du fat i reelt godt og billigt tilbud. 

Det er altså rigtigt vigtigt at bruge noget tid på at undersøge markedet og derigennem vælge det billigste elselskab.

Priser på billigste elselskab

Der findes rigtig mange forskellige elselskaber i Danmark. Alle har hver deres tilbud til dig, og det kan derfor være en god ide at forberede sig på, hvad man leder efter. 

Nedenfor har vi fundet 7 af de mest populære elselskaber, der er på markedet og fundet prisen pr. kWh:

 • Nordisk Energy – Elselskaber bedst i test – priser fra 2,43 kr. pr. kWh
 • Velkommen – priser fra 2,45 kr. pr. kWh
 • Nettopower – Bedste i test på prisen – priser fra 2,48 kr. pr. kWh
 • NRGi – priser fra 2,41 kr. pr. kWh
 • Velkommen – priser fra 2,45 kr. pr. kWh
 • Norlys – Bedste i test multi-løsning med internet m.m. – priser fra 2,68 kr. pr. kWh
 • NRGi – priser fra 2,41 kr. pr. kWh

 

Priserne er et estimat. Listen er senest opdateret d. 4.12.23. Kilde: elpris.dk.

billigste elselska

Variable eller faste priser?

Vi nævner, at man skal være opmærksom på den variable og faste pris – men hvad er bedst og billigst for dig? Det afhænger først og fremmest af dit typiske forbrug, og hvornår på dagen du benytter din strøm.

Skal du finde det billigste elselskab til dine behov, skal du se på, om du bruger strøm uden for “primetime” af alle andre, eller om du ikke gør. 

Det kan være en sikkerhed at betale en fast pris for sin el eller strøm, men denne er ofte dyrere gennemsnitligt, grundet sikkerheden. Med faste priser betaler du nemlig det samme for din strøm uanset om elpriserne falder eller stiger. 

Hvis du derimod har variable priser, betaler du en præcis markedets pris, men som kan være utroligt varierende og til tider dyrere end den faste. Er du dog opmærksom på, hvornår du bruger din strøm og eksempelvis venter med at lade din elbil eller køre opvaskemaskinen om natten, kan sidstnævne oftest være billigst.

Er det muligt at skifte til det billigste elselskab?

Det er helt muligt og faktisk også ganske simpelt at skifte til det billigste elselskab. Du vælger blot det selskab, du ønsker at skifte til, hvad end det er det billigste på markedet, eller ét der ligger lige i nærheden.

Når du har udvalgt det selskab, du ønsker, vælger du ligeledes en aftale, du ønsker at have for dit strømforbrug. Denne aftaler og underskriver du, og når elselskabet har registreret din aftale, vil du gå ind og afmelde den gamle aftale for dig.

Det vil sige, at du faktisk bare skal vælge det elselskab, du ønsker, hvad end det er det billigste eller et andet, lave en aftale, og så klarer det nye selskab resten. Super nemt!

Ofte kan et elselskab uden aconto betaling også være en god, billig løsning for dig, som også giver overblik.

Elselskaber København

Hvad adskiller et elselskab fra et netselskab?

I Danmark er vi ikke selv herre over hvilket netselskab vi gerne vil have. Dog har man selv mulighed for at vælge hvilket elselskab, man ønsker der skal levere strøm til sin bolig. Dette skaber en direkte konkurrencesituation på markedet blandt elselskaber, hvor de hver især ønsker at skabe de bedst mulige forudsætninger for deres kunder til favorable priser – og således ønsker at være det billigste.

Det leder frem til spørgsmålet om hvad forskellen så egentlig er mellem et netselskab og et elselskab? 

Netselskabet er det der i dit lokalområde ejer de kabler, som strømmen går igennem når det skal ud til din bolig og derfor er det bestemt på forhånd hvem din netudbyder er. 

Hvorimod elselskabet er udbyder af selve strømmen man køber. 

Uanset om du vælger det billigste elselskab eller vælger ét af nogle andre grunde, vil den strøm der strømmer ind og ud af din bolig altid være den samme, da alt den strøm der produceres blandes sammen i en stor pulje.

Er det muligt at vælge et grønt elselskab?

Som det ser ud lige nu, er det ikke direkte muligt at kontrollere om din strøm kommer fra en vindmølle eller solcelle (medmindre du har dine egne solceller på taget). Du kan dog stadig vælge et elselskab, som prioriterer at være grøn, og køber strøm fra mere miljøvenlige energikilder. Elselskaber med fokus på grøn energi, kan stadig være blandt nogle af de billigste på markedet.

De bedste elselskaber i Danmark

Overbliksbillede over Trustpilot rating (senest opdateret 21.02.23)

Elselskab Trustpilot score
NRGI 4.7
Jysk Energi 4.7
Gasel 4.3
NORLYS 3.1
Energifyn 3.8
Blue Energy 4.3
Strømlinet A/S 4.3
OK 4.7
Natur-Energi 4.1
EWII 4.3
Grøn Elforsyning 4.4

Lær hvordan du sparer penge på din elregning

Når de forskellige enheder, som mobilen, computeren eller bilen skal oplades, ønsker vi selvfølgelig alle sammen, at der er strøm at hente i stikkontakten. Strøm kommer dog i mange forskellige former, såsom sort eller grøn strøm, så det er ikke helt ligegyldigt, hvilken udbyder du vælger.

Er dit mål at finde det billigste elselskab pr. kWh, så er der mange forskellige udbydere at vælge i mellem. Du er sikkert også interesseret, i hvordan du bedst muligt kan spare penge i dit el budget eller dine el regninger. 

Lad os være helt ærlige, billig strøm disse dage hænger ikke ligefrem på træerne, uanset hvilket selskab du ender med at bruge. 

Du kan dog selv gøre en indsats for at spare penge, uden at skulle omlægge hele dit liv. Det handler om nogle faste rutiner, og at være mere opmærksom på hvor du kan spare pengene henne. Strøm er oftest en del billigere om natten, så du kan spare nogle penge ved at køre de maskiner, du dagligt bruger, om natten i stedet for om dagen. 

Mellem kl. 18-19 er strømmen oftest meget højere end andre tidspunkter på dagen, da det er her størstedelen af danskerne laver aftensmad. For  at spare nogle penge, kan du eventuelt vente med at lave mad eller vælge mad, som ikke kræver lang tid i ovnen. 

Læs mere her på siden, hvor vi kommer med en masse gode bud, på hvordan du bedst sparer penge på din el. 

Din bolig påvirker elprisen

Ikke alle er klar over, at din bolig påvirker strømprisen. Dette skyldes, at vi i Danmark køber strøm fra vores nabolande. Elselskaberne kan derfor hente strøm fra både Tyskland, Norge og Sverige, hvis de ikke kan leve op til efterspørgslen på el. 

Da meget af vores strøm i Danmark produceres af vindmøller, er vi afhængige af, at det blæser. Hvis vi oplever en periode, hvor det ikke blæser nok til at levere den efterspurgte mængde strøm, køber elselskaberne strømmen.

Elpriserne opdeles i Øst og Vest for Storebælt, hvor det oftere er lidt billigere i Vestdanmark. Dette skyldes, at der både kan hentes strøm fra Tyskland, Sverige og Norge, hvor Østdanmark kun kan hente fra Norge og Sverige.

Afgifter og moms påvirker elregningen

I Danmark betaler vi afgifter og moms for alt fra slik til tobak, men faktisk betaler du også en moms og afgift på den strøm du bruger – hele 88% af din elregning går til moms, afgifter, samt andre udgifter som transport og andre udgifter som f.eks. abonnementet.

Hvad er vedvarende energi?

Inden du finder dit elselskab, bør du overveje om du leder efter en udbyder, som henter strøm fra vedvarende energikilder. Vedvarende energi dækker over alle former for elproduktion, som er CO2 neutral.

Ofte dækker dette vindenergi, solenergi og bioenergi. Bioenergi er lagret i organisk stof, og kan blandt andet bruges ved forbrænding af træpiller eller halm.

Vindenergi dækker den energi, vi får fra vores vindmøller. Det er den mest udbredte form for vedvarende energi i Danmark, og opstillingen af vindmøller på land er også én af de billigste måder at udvide en elproduktion. Solenergi kommer fra solens stråler, hvor den både kan udvindes fra solceller og solfangere.

Elselskaber som Nettopower, OK El, NRGI er blandt de bedste elselskaber, som bruger vedvarende energi.

Det kan betale sig at skifte elselskab

I en ny rapport fra Forsynings- og Energitilsynet blev der målt på, hvor meget man kan spare ved at vælge det billigste elselskab. Her sammenlignede man forskellige forbrug og besparelser, hvor man fandt frem til at en person med et forbrug på 1800 kWh årligt kunne spare mellem 350 og 500 kr. 

Gennemsnitsforbruget for en familie med to voksne og to børn er 4.500 kWh, og her fandt man en årlig besparelse på mellem 510 og 2000 kr.

Selvom du bor alene og måske har et forbrug mellem 1500-1800 kWh årligt, vil der altså stadig være penge at spare ved at skifte til et billigere elselskab.

5 fun facts om energiforbrug

 1. Bruger mine apparater strøm når jeg ikke bruger dem? Ja det gør de faktisk, hvis der ikke er slukket for selve kontakten. Så sluk kontakten hvis du ikke bruger dit apparat. 
 2. Optøning af mad i køleskabet er energibesparende? Ja det kan være en smart ting at gøre, fordi køleskabet drager nytte af kulden og bruger derved mindre energi på at køle ned. 
 3. Sparer jeg penge af at bruge stearinlys fremfor mine lamper? Nej det gør du ikke, da det i længden vil være dyrere at købe stearinlys, som desuden heller ikke er sunde for indeklimaet. Så hellere bruge en LED-pære for at skabe de billigste forudsætninger for dig selv – selvom stearinlys er hyggeligt.
 4. Min robotstøvsuger bruger mere strøm end en almindelig støvsuger? Nej, nyere støvsugere og robotstøvsugere bruger omtrent lige meget strøm. En gammel støvsuger kan derimod bruge op til 3 gange så meget strøm som en nyere model vil bruge. Så måske er det på tide at skifte den gamle støvsuger ud?
 5. Sparer jeg penge på at koge vand i en elkedel, inden man putter det i gryden? Dette er kun tilfældet hvis du har et gammelt komfur eller flaskegas. Har man et induktionskomfurer eller bygas, kan det ikke svare sig.  

FAQ

Hvor finder jeg det billigste elselskab?

Her på siden får du forskellige bud på, hvor du kan finde de billigste elselskaber. Du finder ofte de billigste priser hos Nordisk Energy, Velkommen og Nettopower.

Hvad betyder kWh?

Betegnelen “kWh” står for kilo watt hour, som angiver en times forbrug med tusind watt.

Kan man frit vælge et elselskab?

Siden 2003 har danskere frit kunne vælge lige den udbyder, de ønsker. Dog skal man være opmærksom på bindingsperioder og kontrakter, inden man skifter til et nyt elselskab.

Hvor mange elselskaber er der i Danmark?

Lige nu findes der over 45 forskellige elselskaber i Danmark, og det er derfor ikke en nem proces at danne sig et overblik. 

Kontakt os

Hvis du vil vide mere om hvad vi ellers laver i WBT, så kontakt os på enten +45 53 84 34 36 eller besøg os på Enghave Pl. 23. kld tv 1671 København V.  

Angivelse af kilder og test